neděle 29. května 2011

výsledky 2. soutěže

!!!!!POZOR, POZOR, MÁME ZDE VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ!!!!!

Soutěže se zúčastnilo 10 lidí.

Odborná komise vybrala nejoriginálnější odpovědí komentář, který napsal Hugo. Získává tím pomerančový náramek, který si může jednou vzít pro legraci do školy (a napsat nám sem, co na to žáci) a pak ho raděj někomu darovat :-) No, necháme to na něm ;-)


Hlavní cenu vylosoval manžel. Výhercem se stává Péťa H., jejíž komentář se mi moc líbil a proto jsem ráda, že los padl na ni. A tak mě těší, že bude nosit pomerančové náušničky a přívěsek.


Oběma výhercům gratuluji a také je prosím, aby se mi ozvali (fb, mail, sms, apod.) ohledně převzetí výhry. A ostatním zúčastněným děkuji a doufám, že budete mít při další soutěži štěstí.

sobota 28. května 2011

pátek 27. května 2011

jak použít motýlky?


Zdravím všechny mé věrné čtenáře. Mám pro vás úkol na zamyšlení a vymyšlení. Mám tu vyrobené dva motýlky z fima. Nejdelší jejich rozměr ne 4,5 cm (rozpětí křídel). Jsou lehoučcí. Přemýšlím nad tím, zda z nich udělat náušnice, nebo náhrdelník... nebo něco jiného???
Zesumarizovala jsem různé varianty a tak vám je tu předkládám. Poradíte mi, co s tím?

návrh na řetízek - na krk (na obrázek se mi nevešel ten pomyslný řetízek v těch správkých poměrech, ale vy to pochopíte)

návrh na náušnice střední

návrh na náušnice šikmé
Jo a připomenutí na závěr: soutěž trvá už jen do neděle!!! klikni zde a přejdi na stránku, kde je soutěž :-)

čtvrtek 26. května 2011

bílo-barevné náušnice a přívěsek


Přemýšlela jsem, co bych vám mohla ukázat dalšího zajímavého z fimových šperků. Když jsem s fimem začínala (leden 2011), zkoušela jsem úplný blbosti. Netvrdím, že tomu není i dnes, ale jdu víc na jistotu. Dlouho mi tu ležely tyto kousky.


Když jsem si koupila komponenty na výrobu náušnic, dala jsem dokupy jedny náušnice. Příjdou mi takové veselé :-)


Ptom jsem k nim přidala ještě možný přívěsek na krk a zbyly mi ještě ty 3 prapodivné knoflíky. Třeba je někdy taky uplatním. Upřímně: netušila bych, že to bude vypadat takhle slušně a inspiruje mě to, abych obřas vyrobila i tokové obyč korálky.

pohádkový maškarní kostým

Nevím, zda znáte filmovou pohádku Věčný příběh (1998). V příběhu jsou v jisté roli tyto šaty a když se Daniela chystá na maškarní bál, tak divák netuší, v čem doopravdy příjde. A pak když spatříte tento kostým a jste trochu romantičtí, tak vás to ohromí :-)

středa 25. května 2011

nádherné filmové šaty

Musím se vám svěřit, co mě opět nadchlo. Jsou to šaty, které měla na sobě Laura Pyper v minisérii Emma (BBC 2009, podle Jane Austen) v roli Jane Fairfax. Našla jsem na netu nějaké obrázky. Protože to byla vedlejší role, chvilku mi to dalo je najít a moc jich nebylo, ale přeci něco.

Jane Fairfax na výletě na Boxhill

šaty v muzeu Jane Austen

a klobouček

co s tím náramkem?


Spáchala jsem tenhle náramek, ale přijde mi divnej. Dost jsem se nanervovala, než jsem tam tu gumičku provlékla a budu to stejně muset nějak předělat... Máte někdo nějaký návrh???


sobota 21. května 2011

včerejší fimování s dětmi

Včera mu mně byly na návštěvě děti našich přátel. Přišly, aby si něco vyroboly z fima. Holčičky s trochu pohrabaly v mých výrobkách a samozřejmě chtěly vyrábět to, co já. Tak jsem je trochu krotila, protože měli jen asi 3 hodiny a žádné zkušenosti. Po hodině přišel ještě kluk a tvořil s námi.

toto všechno se vyrobilo
Lucky výtvory

náramek

Žandy výtvory

další její věci

náušničky

knoflíky a kolečko

Ondrovy maskáčové, typicky klukovské, výtvory

Že to jsou šikovné děti!

brokoláky (brokolicové placky)

Minulý týden jsem narazila na tento recept a chtěla jsem ho vyzkoušet. Brokolice je v mé kuchyni teprve krátce a tak hledám různé recepty. Ten recept jsem si trochu upravila, protože nemám ten speciální muffinový pekáč do trouby. Dala jsem tam víc vajec, aby se placičky nerozpadly a smažila jsem je na pánvi.

Co potřebujete:
  • brokolici
  • 2 cibule
  • sýr
  • 3 brambory
  • 4 vejce
  • česnek
  • sůl, pepř, nějaké koření (provensálské)
  • olej na smažení

brokolici nastrouháme nahrubo (rychlejší to je asi v robotu)

přidáme všechny suroviny (brambory se taky nastrouhají nahrubo) a zamícháme
Smažíme pomalu na pánvi na oleji, aby se to dobře propeklo. Pokud se vám to bude rozpadat (jako mně, když jsem dala 2 vejce), přidejte další vejce. Možná příjdete i na další vylepšování.


Placky nám chutnaly a myslím, že je zas někdy udělám. Je to taková obměna bramboráků... asi zdravější :-)

SOUTĚŽENÍ druhé!!!!!

Tento šedesátý příspěvek na mém blogu jsem věnovala "soutěži". Dlouho jsem přemýšlela, co dát jako cenu a jak máte soutěžit. A pak jsem si uvědomila, že udělám průzkum, jaké procento čtenářů jsou muži... protože soutěžní odměny bývají spíš pro dámy. Proto, prosím, hlasujte v nové anketě, abych se při další soutěži mohla podle toho zařídit.

A teď už k soutěžním pravidlům:
Podmínkou zařazení do slosování je odpověď na dvě soutěžní otázky. Každý může odpovědět jen jedním komentářem a musí se podepsat jménem (nebo přezdívkou), abychom pak v případě výhry mohli výherce identifikovat.
Soutěžní otázky:
1) Jaké ovoce máš rád a proč?
2) Co bys dělal s výhrou? (nápověda: k čemu bys jí nosil/a, komu bys jí dal, apod.)
Trvání soutěže:
od dnešního dne (sobota 21.5.2011) do příští neděle 29.5.2011 do 18:00
Výhra:

pomerančové náušnice s kolečkem na krk

a cena za nejoriginálnější odpověď:

pomerančový náramek

středa 18. května 2011

vše, co jsem utvořila z jednoho zatočeného válečku (fimo)

Ukážu vám, jak různě tvořím z jednoho prostého válečku, který vznikne takto:
Rozválím si bílou, černou a dva odstíny fialové, plátky těchto barev dám na sebe a zatočím jako koberec (plakát, štrůdl, šneka, švýcarku, palačinku ... či něco jiného :-D ).
Pak už jen krájím na plátky a zpracovávám. Není to vůbec těžké. Kytičky jsou složitější.


pecičky do uší - menší a větší (připevněné na puzetu)

malá sponečka (francouzská) do vlasů

náušnice se dvěma korálky

náušnice doplněné obyčejnými korálky

náušnice s korálky dvou velikostí jako "kyvadélka"
Všechny výše uvedené výrobky jsou lakované lakem na fimo. 

Tady ukážu, jak vyrábím kolečka a jiné tvary vykrajovátky. Vezmu si odrkájené nepovedené kraje i kolečka, která se mi nějak zdeformovala. Naskládám je co nejblíž k sobě: buď u sebe drží, nebo je dám na pečící papír, či na plátek nějaké neutrální barvy fimo hmoty. Potom to rozválím (ideální je mlýnek na nudle). Jakmile je vyváleno, můžete začít vykrajovat dle libosti. Já zatím moc vykrajovátek nemám. Používám kolečka různých rozměrů a také ráda dělám "brože".

naskládané kousky před válením

kolečka na kůži zalitá křišťálovou pryskyřicí

tady je jeden z mých oblíbených motýlků (nechala jsem ho tak, jak je - nelakovaný)
z druhé strany dávám špendlík, aby se mohl připnout třeba na tričko

Většina těchto kousků je k dispozici na mém profilu na fler.cz nebo u mě osobně. Možná se něco vyskytne i v soutěži, kterou chystám :-)

pondělí 16. května 2011

extravágus (extravagantní komplet)


Už dlouho mi tu ležely tyto "korálky" a já vůbec nevěděla, co s nimi. Přišly mi dost zajímavé, ale jako šperk jsem se s tím nemohla nějak moc vypořádat.
Nakonec jsem to riskla a vytvořila jsem něco zběsilýho. Použila jsem řetízek a dala jsem to nějak dohromady. Výsledek vypadá takhle, ale opravdu nevím, co si o tom mylet a jestli to vůbec bude někdo nosit :-D




Co si o tom myslíte?

P.S.1: Včera jsem se dozvěděla, že můj blog navštěvují i novopacké čtenářky. Tímto je zdravím. Dejte o sobě vědět ;-)

P.S.2: Hlasujte v pravém sloupci - je tam anketa o soutěži.

neděle 15. května 2011

komplet - náušnice a řetízek

K náušnicím v minulém článku jsem ještě vyrobila řetízek, abych měla komplet. Na fotkách to moc nevynikne, ale vypadá to fakt dobře (se musím pochválit). Teď ještě nevím, jestli si to nechám, někoho obdaruju, či prodám za pár šupů (nebo za těžký prachy). Náhrdelník mi dal docela zabrat. Bylo tam hodně spojování a promýšlení, jak ho zkonstruovat. Přidávám fotky (mobilní).

Jinak v pravém sloupečku je anketa ohledně soutěže. Když bude zájem, uspořádám ji, ale momentálně tam je jen jeden hlas :-( a to mě zatím moc nepřesvědčilo.

Dále pro ty, kteří nejsou uživatelé bloggeru tu mám novou stránku na facebooku Domácí hokusy - pokusy, kam budu dávat odkazy na články, aby se to oddělilo od mého profilu. Stačí kliknout na Líbí se mi a budou se vám zobrazovat články na fb.

Těším se na vaše komentáře a potěší mě, když se anonymové podepíšou (aspoň iniciálama). Dík.

A teď ty fotky.




úterý 10. května 2011

návod, jak vyrobit náušnice z korálků fimo

Přidávám další návod, tentokrát na náušnice.

Jinak v pravém sloupečku je nová anketa, hlasujte!!! :-) 

Potřebujete:
spojovací kroužky, ketlovací nýty a háčky do uší
korálky

Záleží na tom, jestli máte v korálku udělanou díru na provléknutí. Já ji mám pouze u větších korálků, protože malé jsem vyrobila moc tenké, tak mi nešly propíchnout. Proto mám v nich 2 dírky na uchycení kroužku. Pokud byste měli protáhnuté i malé korálky, použijí se na provléknutí ketlovací jehly a budete mít na obou koncích očko.
provlékneme kroužky a uzavřeme; provlékneme nýty

na konci týtu uděláme očko a spojíme s kroužkem u menšího korálku

přidáme ještě jeden kroužek na spojení malého korálku a háčku na náušnice

a teď už jen nalakovat

Tyto korálky jsem vyráběla stejným postupem jako zde, ale celý váleček jsem ještě obalila bílou a tmavomodrou. Nakrájela jsem ho ještě poměrně čerstvý a proto jsou ty korálky tak šišaté. Doporučuju váleček nechat nějakou dobu ležet a trochu "oschnout". On se pak lépe krájí a propichuje.
Koneckonců je to ruční práce a trocha šišatosti by neměla vadit :-)