pátek 12. července 2013

beruškové bodýčko


Další prvotina :-) Dostala jsem se ke střihu a musela jsem ho hned vyzkoušet. Materiál je je Wendy oboulíc. Ten beruščí vzor se mi strašně líbí. 



Pokud byste hledali nějaký postup, jak takové body ušít, tak tady je jeden pěkný od Taf.

moje první šité PUL svrchňáčky

ukázka zvětšovacího systému
Konečně!!! Zkusila jsem dát dohromady nějaký střih na svrchní kalhotky (na pleny) a ušila.
Cílem bylo udělat štíhlý střih, který bude dobře sedět okolo nožiček, bude se moct použít na klasické pleny na rovno i na kalhotkové pleny. Se střihem jsem spokojená. Budu muset udělat jen jednu úpravu a to zkrácení zadních uší.
Materiál na první ušití: použila jsem levnější PUL, plenkové suché zipy, plastové patentky, dvojjehlu a křiklavou lemovací gumičku (kterou bych určitě nikde jinde nebyla schopna dát - tady bych ji nelitovala, kdyby se výtvor nezdařil).



s čč na rovno

Šití chlopní okolo nožiček je teda náročné - přemýšlím, jak to zjednodušit, hmmmm... asi to nepůjde.
Pořád ještě spekuluju nad vnitřkem. Na zádech je všitá kapsa: na rovnou plenu a aby laminace nebyla přímo na kůži. V přední části jsem ji nedala a tam se laminace dotýká těla a není to moc příjemné. Buď dám PUL i na přední uši, nebo zkusím suede, ale ten rychleji nasákne a bude cítit.... No, nechám si to ještě všechno rozležet v hlavě :-)

Tímto se začnu pomalu zbavovat koupené výbavičky a nahrazovat ji vlastní tvorbou.

PS: Hledá se sponzor na nový foťák.

spací pytlík letní (recyklace)


V létě je na klasický spací pytel docela teplo. Někde na internetu jsem narazila na tento druh pytle, který je zároveň "rostoucí s dítětem". Natáhnete ho před spaním na bodýčko a máte jistotu, že když se dítě odkope, nebude mít zmrzlé nohy.

Použila jsem jedno staré triko a pružný úplet.

prodloužené gatě

Mám chvilku, kdy malá spí, tak budu dohánět blogové resty.

Tady je jedna z jarních úprav, kdy jsem prodloužila kalhoty pružným úpletem, aby byly nohavice akorát a zároveň se pořád neshrnovaly ke kolenům - udělala jsem to ještě u jedněch tepláčků. Stále nechápu, proč je konfekce místy tak nelogicky ušitá.





úterý 9. července 2013

jarní čepkoklobouček


Teď jsem zjistila, že je to už 3 měsíce, co jsem háčkovala tento klobouček? No, původně to měla být čepička, ale ten konec se kapku rozšířil :-D Když jsem se dívala na fotky, úplně jsem valila oči, jak mrňous za tu dobu vyrostl - už ji skoro není.




háčkovaná na zimu

Došly mi krásné nové příze, které jsem si objednala přes kamarádku u Vlnapu. Zamilovala jsem se do melírovaných. A protože pojedeme na tábor, kde budou chladné noci, uháčkovala jsem Zuzce jednu takovou z merino vlny. Je jí trochu větší, tak mám jistotu, že ji obleče i v zimě. Háčkovala jsem klasicky DS a na závěr pár řad KS.


Díky ségře za foto.