pátek 25. dubna 2014

košík z pedigu


Na mateřském centru Studánka jsme měli v úterý tvořivou atmosféru :-) Pod vedením jedné zkušené pletařky jsme si mohly uplést svůj košíček. Musím říct, že mě to opravdu bavilo. Člověk se seznámil s novým řemeslem a domů na oběd odcházel s hotovým výrobkem a spoustou nápadů pro další tvoření :-D Už jste také někdo pletl z pedigu? Jak vás to bavilo?



pátek 18. dubna 2014

pyžámka z recyklovaných materiálů

Z. potřebuje pyžamo, protože už je velká holka a nebude spát ve spacím pytli :-) A proto jsem spíchla pár pyžámek ze starých hadrů. Recyklace mě moc baví, jen mi docela dlouho trvá, než vymyslím, jak danou věc střihnout. Přecejen v metráži má člověk mnohem víc materiálu. Zato se zde dá využít lemů, vystřihů a obrázků.... Dávám fotky před a po.




pátek 11. dubna 2014

softové kalhoty


Přidávám jedny kalhoty staršího data. Očekávala jsem bouřlivější zimu, tak jsem ušila Zuzce kalhoty ze softshellu s nápletem v pase. Nohavice jsou "rostoucí" díky výmyslu mého muže (viz foto dole).
Fotodokumentace není moc valná, ale přesto sem tento článek vkládám :-)

kalhoty v akci

zakončení nohavic

legíny džungle


V minulém příspěvku jsem psala o testování střihu na legíny. Po ušitém kousku jsem popřemýšlela a upravila jsem trošku přídavky na švy a už jsem se nebála střihnout do drahé látky z Lillestoff. Zuzanka si vybrala tuto "unisex", protože má zrovna zvířátkové období.


Z ukazuje, jaký má maminka pupík :-)




legínky testovací

Dcerka už se pomalu odplenkovává a také s příchodem jara jsem se rozhodla jí ušít nějaké legíny. Hledala jsem vhodný střih. Jeden jsem našla u Caramilly. A tady máte výsledek :-)


Závěr: šití je poměrně snadné a rychlé. Střih lépe sedí s plenou než bez ní. Jinak si myslím, že je příjemný pohodlný :-)