- 2 cibule
- 200g hovězího masa
- olej, sůl, hladká mouka
- 1/5 másla
- 3 stroužky česneku
- koření: bazalka, provensálské k., rozmarín
- rýže
nakrájíme 2 cibule |
toto je držák na cibuli - dobře se s ním krájí |
maso nakrájené na plátky (v našem případě rozmražené) posolíme a pomoučíme |
v tlakovém hrnci napěníme cibulku a přidáme maso, osmahneme ho po obou stranách |
zalejeme vodou a necháme dusit - čím déle, tím bude maso měkčí |
mezitím si připravíme bylinkové máslo |
koření roztlučené v hmoždíři smícháme s máslem a česnekem (utřeným nebo prolisovaným), dochutíme solí |
jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce |
ze zbylé šťávy uděláme omáčku tak, že do ní vlijeme bokem smíchanou vodu s hl. moukou, necháme povařit a omáčka zhoustne, maso vložíme zpět |
podáváme s rýží a maso ochucujeme bylinkovým máslem (já ho dávám i na rýži) |
dá se to udělat i bez papiňáku??
OdpovědětVymazatno, musí se to vařit hoooodně dlouho, třeba i 2 hodiny - aby to změklo bez papiňáku - a to se pak snadněji připaluje, protože se to musí průběžně podlejvat vodou
OdpovědětVymazatmňamky, Ani, tobě jdou roštěnky vždycky úplně úžasně...a to bilinkový máslo:-)...mňam
OdpovědětVymazata pěknej návod
děkan, Evi :-)
OdpovědětVymazat