čtvrtek 27. ledna 2011

zelňačka

Zelňačka patří mezi moje nejoblíbenější jídla. Je poměrně jednoduchá, vynikající a určitě zdravá.
Co potřebujeme:
  • 1 kysané zelí (nejlepší v pytlíku)
  • papriku sladkou (koření) 
  • klobásku
  • zakysanou smetanu
  • 5-6 brambor
  • sůl, kmín 
 V jednom hrnci necháme vařit zelí podlité vodou, okořeněné paprikou - do změknutí. V druhém hrnci vaříme naškrábané brambory, nakrájené na kostičky, posolené a s kmínem. Jakmile je zelí trochu povařené, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme ji taky trochu povařit a pustit šťávu. Když se zdá vše změklé, slijeme brambory a přidáme je do hrnce se zelím. Spolu se zakysanou smetanou promícháme, necháme ještě chvilinku vařit a spojit chutě. Pak už můžete servírovat.
*pokud by vám obsah hrnce přišel moc hustý, je možné použít vodu z brambor na zředění*


1 komentář: