čtvrtek 17. března 2011

celerová pomazánka

Přidávám recept na naši oblíbenou pomazánku, která je i děsně zdravá. Vždycky ji vyrábí manžel a asi proto je tak výborná. Potřebujete:
  • celer
  • mrkev
  • citronová šťáva
  • majonéza nebo zakysaná smetana (jogurt)
  • možné dochutit i česnekem
Nastrouháme stejné množství mrkve i celeru - najemno. Pokapeme čerstvou šťávou z citronu, promícháme. Dle chuti pak přidáváme pojivo (majonéza, nebo zakysaná smetana). Pokud je třeba, dosolte. Jednou jsme si to dali i s česnekem a pomazánka tím dostala pěkný říz. Ale pak to změní trochu její charakter.
Mažeme na pečivo - doporučuji topinky či opečené toustové chleby (na obrázku je opečená houska). 

a pokud máte čerstvou bazalku...

Žádné komentáře:

Okomentovat