sobota 26. února 2011

plněné cannelloni

V článku o výrobě nudlí jsem vám slíbila tento recept. Tam najdete i návod, jak se vyrobí lasaně, které jsou základem tohoto jídla.
připravíme si rajčatovou omáčku, jak ji má kdo rád (já dávám jako základ cibuli a čerstvá nebo konzervovaná rajčata, koření: bazalka, pepř)
lasaně se vaří v osolené vroucí vodě, dokud nezměknou, pak se zchladí v misce se studenou vodou a nechají se oschnout třeba na utěrce
na každý kousek klademe nějakou směs, dává se i třeba vaječná apod. (my jsme toho doma moc neměli, tak jsem tam zabalila angl. slaninu a mozzarellu)
zarolujeme a dáme do zapékací mísy apod.


zalejeme omáčkou, můžeme dochutit sýrem a dáme zapéct - ne moc na dlouho, jen aby se spojily chutě

a toto je výsledek

na talíři už to nemělo tak pěknou konzistenci, ale bylo to dobré

1 komentář: