V článku o výrobě nudlí jsem vám slíbila tento recept. Tam najdete i návod, jak se vyrobí lasaně, které jsou základem tohoto jídla.
|
připravíme si rajčatovou omáčku, jak ji má kdo rád (já dávám jako základ cibuli a čerstvá nebo konzervovaná rajčata, koření: bazalka, pepř) | |
|
lasaně se vaří v osolené vroucí vodě, dokud nezměknou, pak se zchladí v misce se studenou vodou a nechají se oschnout třeba na utěrce |
|
na každý kousek klademe nějakou směs, dává se i třeba vaječná apod. (my jsme toho doma moc neměli, tak jsem tam zabalila angl. slaninu a mozzarellu) |
|
zarolujeme a dáme do zapékací mísy apod. |
|
zalejeme omáčkou, můžeme dochutit sýrem a dáme zapéct - ne moc na dlouho, jen aby se spojily chutě |
|
a toto je výsledek |
|
na talíři už to nemělo tak pěknou konzistenci, ale bylo to dobré |
och, vypadá to dost dobře! :)
OdpovědětVymazat