Tortilly nám poměrně chutnají, jenže z kupovaných placek jsem zas tak nadšená nebyla. Řekla jsem si, že nemůže být tak těžké si placky uhňácat doma. Sehnala jsem někde na internetu recept a mohla jsem začít.
|
recept na těsto je přímo v rohu obrázku |
|
těsto bylo jednoduché, ale vyrobit placky, které by měli trochu tvar a těsto se mi nerozpadalo v rukou, bylo náročné a netuším, jak na to... možná vyválet? jak to v mexiku asi dělají? |
Jinak placky se normálně smaží na pánvi. Nemusí se vůbec mastit, protože v těstu je sádlo. Potom jsem si připravila kuřecí směs: kousky kuřecích prs osmažené na pánvi s cibulkou a paprikou.
|
kuřecí se dá ochutit dle libosti a "co dům dá" |
|
příloha |
|
všechno dáme na placku a zabalíme - lépe toho dát míň, jinak to leze ven |
|
rychle vyfotit, dokud to není snědené |
Pravý mexičan nesmí zapomenout něco pálivého - dává se k tomu SALSA. Je to taková omáčka ze zeliny a důležitá na tom je pálivá paprika. Já bez toho žít dokážu, ale pro chlapy je to výzva.
hmmmmmmmmmmm
OdpovědětVymazattýýýjo, vypadá to dost chutně... jsem teď )plně zmatená, protože tady je tortilla uplně něco jinýho... :D (ty se holka dobře vdáš) ;))) :D :D
OdpovědětVymazat