V článku o výrobě nudlí jsem vám slíbila tento recept. Tam najdete i návod, jak se vyrobí lasaně, které jsou základem tohoto jídla.
 |
připravíme si rajčatovou omáčku, jak ji má kdo rád (já dávám jako základ cibuli a čerstvá nebo konzervovaná rajčata, koření: bazalka, pepř) | |
 |
lasaně se vaří v osolené vroucí vodě, dokud nezměknou, pak se zchladí v misce se studenou vodou a nechají se oschnout třeba na utěrce |
 |
na každý kousek klademe nějakou směs, dává se i třeba vaječná apod. (my jsme toho doma moc neměli, tak jsem tam zabalila angl. slaninu a mozzarellu) |
 |
zarolujeme a dáme do zapékací mísy apod. |
 |
zalejeme omáčkou, můžeme dochutit sýrem a dáme zapéct - ne moc na dlouho, jen aby se spojily chutě |
 |
a toto je výsledek |
 |
na talíři už to nemělo tak pěknou konzistenci, ale bylo to dobré |
och, vypadá to dost dobře! :)
OdpovědětVymazat