neděle 18. září 2011

Marmeládění

Minulý týden jsem zavařila několik marmelád, respektive tři druhy.
Měli jsme možnost si natrhat jablka a černý jeřáb, tak jsme do toho šli a pak jsem ze 3 kg jeřábu a 3 kg jablek udělala marmeládu. A když jsem toho byla plná, tak jsem ještě sehnala švestky a nektarinky a vznikly ještě dva druhy marmelád. Ta poslední je dost tekutá. Nějak jsem to neodhadla. Tak bude na polejvání pudingu a tak nějak.

Marmeláda z černého jeřábu
1 kg černého jeřábu
1 kg jablek
1 kg cukru
1 a kousek pektogelu
trocha kys. citronové

Jeřáb i jablka rozvaříme (zvlášť), rozmixujeme, smícháme.
Vaříme dohromady, přidáme cukr s pektogelem a 2 lžičky kys. citr., mícháme do rozpuštění a povaření.
Nalijeme do čistých sklenic. Dále podle vašich zavařovacích zvyků.
Já jsem pouze zašroubovala víka a obrátila dnem vzhůru. Doufám, že to vydrží.


______________________________________________
Pár kuliček jsem naložila do vodky a nechávám to louhovat. Uvidíme, co z toho vznikne... ale to je na článek někdy později.

Žádné komentáře:

Okomentovat