pátek 10. srpna 2012

Pórková polévka s krupicí


Pokud chcete uvařit jednoduchou a chutnou polévku, vyzkoušejte tento recept. Zvolila jsem taktiku "co dům dá" s inspirací na netu. Našla jsem si nějaké recepty pórkových polévek a improvizovaně vzniklo toto.

Co potřebujeme:

  • 50 g krupice (hrubé)
  • pórek (já dala něco málo přes polovinu - víc jsem neměla)
  • kusanec másla na opražení (plátek asi 0,5-1 cm)
  • vejce
  • voda, sůl, kmín, muškátový květ mletý
Do hrnce dáme na másle opražit krupici s pórkem. Když se nám zdá, že to stačí :-) zalijeme studenou vodou, posolíme, přidáme kmín, a necháme povařit. Pozor, ať vám to neuteče z hrnce, jako se to dnes stalo mně. Pak přidáme rozkvedlané vajíčko (nebo ho dávkujeme rovnou ze skořápky po malých kápancích - ušetříte si tím nádobí). Necháme povařit a přidáme trošku toho muškátu. Dochutíme případně solí, či dolijeme vodu na potřebné množství.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat