sobota 3. listopadu 2012

kalhotková plena podle Mama Bird Diaper Pattern


Dlouho jsem odolávala... a nakonec se to dostalo až sem... ano, PLÍNY!!! Když jsem byla těhotná, rozhodla jsem se, že budu své dítě balit do látkových plen. Důvody sem vypisovat nebudu, to zas někdy jindy. A když jsem různě surfovala a hledala informace o plínách, narazila jsem i na skupinu mamin, které si šijí pleny doma. To mě nadchlo. Je to způsob, jak ušetřit a zároveň vyzkoušet něco nového. Začala jsem tvz. vkládacíma plenama a teď, když mi dcerka trochu povyrostla, dostala jsem se ke kalhotkovým plínám. Včera jsem spíchla jednu flanelovou kapsovku (ta není zatím ke zveřejňování) a dnes tuto. Zatím se vyhýbám suchým zipům a patentkům (na to dojde, až si to víc omakám). Proto jsem volila materiál, na který jde snapka (to je ten nazelenalý trojzubec). Materiál je "recy". Časem se rozšoupnu a koupím nějakou bambusovou látku.

střih stažený z internetu (jen teď nemůžu najít zdroj), zvolila jsem velikost newborn

našité gumičky a přidaný savý materiál uprostřed pleny

dotyková vrstva - obyč tričko, ale příjemné na omak

vrchní a vnitřní vrstva je z ručníku
Asi jsem ty gumičky našila na špatnou stranu (na vnitřní místo na vnější), ale snad to nevadí. Nakonec jsem to ještě objela cik-cakem.

No, až se Z probudí, hned ji vyzkoušíme.

3 komentáře:

  1. Nejdřív bych tě chtěla moc pochválit. Jsi opravdu moc šikovná a to je co říct!

    Já pracuji jako chůvička a látkové plenky přímo nesnáším. Vím, každý má na to jiný názor a já ho třeba po čase také změním, ale momentálně tento druh plenek nemám ráda. Už jenom proto, že někdy je hlídání více malých dětí najednou náročné a plínky na jedno použití jsou pro mě mnohem jednoduší a lepší.

    Avšak pokud jsi s nimi ty spokojená, je to jenom dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, že přebalovat několik dětí do látkovek je náročné. Ale existují i pleny "vše v jednom", které se nasadí jednoduše jako jednorázovka. Pro případ hlídání či pobytu mimo domov je mám. A jako matka bych to lidem na hlídání co nejvíc zjednodušila.
      Přeji hodně trpělivosti!!!

      Vymazat