úterý 22. února 2011

MNP 01 Máslo


Představovat vám máslo je asi zbytečné. Už od dětství na něj nedám dopustit a jakákoliv jeho náhražka ve mně vzbuzuje nechuť. Nejčastěji máslo používám na pečivo. Někdo tvrdí, že nemá rád, když je tvrdé a špatně se roztírá. Myslím, že to k němu patří a naopak je to známka toho, že je kvalitní. Někdy máslo dávám do pečení moučníků (např. místo oleje). Tady ale většinou zužitkuju máslo starší, čerstvého mi je trochu líto. Výborná je kombinace s piškoty (tzv. slepování piškotů máslem). Vyzkoušejte to!!!


A pokud se chcete dovědět o másle něco víc, našla jsem nějaké články, které mě zaujaly. Nemá cenu je tady citovat, podívejte se sami :-)




Napište mi do komentáře, jestli máte rádi máslo.

2 komentáře:

  1. chichi, kdo by to byl řek! :D jo, máslo mam docela ráda, i když na koleji jsem si radši kupovala floru, v anglii ho neměli a tady ho taky takhle nejedi, ale smažili na másle omelety... :)

    OdpovědětVymazat
  2. jo, ale my tu máme něco takovýho máslovýho (ale jí se to jen k sýru) a je to v krabičce, jako na stránkách labužníka ten 1.obrázek... takže se to dobře nabírá i roztírá :)

    OdpovědětVymazat