neděle 27. února 2011

sukně a bolérko

Už pár let tu suším jednu látku, která se mi docela líbí a nejvíc se mi zamlouvala na sukni. Pořád jsem ji ale odkládala, ale někdy už to přijít muselo. Teď jsme měli jarňáky, tak jsem měla trochu času na šití a v pátek byl maturitní ples ségry Edidet. Nechtělo se mi brát pořád ty samé plesové šaty.....

matroš

nákres (strategie)

stříhání - z takových osmi dílů jsem ušila sukni


sešívání dílů

tohle už je sešito, ale zjistila jsem, že mi je dost volná

detail švů

nakonec jsem každý díl nahoře zabrala, viz tyto dva obrázky

zúžení
Dozadu jsem našila ještě zip a vršek i spodek jsem v podstatě jen zahla. Přemýšlela jsem nad nějakou stuhou, či poutkama na pásek, ale nic inteligentního mě nenapadlo.
A protože jsem k sukni nenašla žádnou halenku a zbyla mi látka, rozhodla jsem se pro bolerko. Rozhodnutí bylo rychlé, ale odhodlání k šití naopak. Hodně dlouho jsem špekulovala, jak se to vlastně šije. Nemohla jsem přijít na žádný střih. Vydala jsem se do města, že si koupím nějakou lesklou halenku, ale nepochodila jsem. A proto jsem ze zoufalství 4 hodiny před odjezdem na ples spíchla toto (nemám ještě foto z hotového modelu - tam je ještě černý knoflíček). Ufff, nakonec jsem to opravdu došila, bude to chtít ještě nějaké úpravy, ale jsem docela spokojená. 

bolérko

finiš

3 komentáře:

  1. tak dobrý, nakonec teda i to bolerko... :)

    tady máš něco k bolerku:
    http://sewingin-nomansland.blogspot.com/2011/01/frosted-pane-bolero.html

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, ty jsi tak šikovná.. Taky bych to chtěla umět, většinou si něco vyrobím, ale pak to stejně není podle představ c ojse měla na začátku, obdivuju tě že ti to vyjde, což se někdy o mě říct nedá :) J.S.

    OdpovědětVymazat
  3. no, já nevím... vyždycky mám nějaký nápad, ale většinou to dopadne ještě jinak... občas mě zradí i materiál
    Ale tuhle sukni jsem tak přepočítávala a přeměřovala, aby mi nebyla pak malá. Nakonec mi je volná a to jsem ji i zabírala... ale bude se dobře hodit, až budu mít pupek. Jinak to vyřeší gumička.
    Ale potřebuju odvahu a povzbuzení ostatních, abych si ty různé věci vzala na sebe (zatím toho teda ještě moc nemám, ale chystám se na další).

    OdpovědětVymazat