středa 12. ledna 2011

Roštěnky - krok za krokem

Suroviny:
  • 2 cibule
  • 200g hovězího masa
  • olej, sůl, hladká mouka
  • 1/5 másla
  • 3 stroužky česneku
  • koření: bazalka, provensálské k., rozmarín
  • rýže 

nakrájíme 2 cibule

toto je držák na cibuli - dobře se s ním krájí


maso nakrájené na plátky (v našem případě rozmražené) posolíme a pomoučíme

v tlakovém hrnci napěníme cibulku a přidáme maso, osmahneme ho po obou stranách

zalejeme vodou a necháme dusit - čím déle, tím bude maso měkčí

mezitím si připravíme bylinkové máslo



koření roztlučené v hmoždíři smícháme s máslem a česnekem (utřeným nebo prolisovaným), dochutíme solí

jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce

ze zbylé šťávy uděláme omáčku tak, že do ní vlijeme bokem smíchanou vodu s hl. moukou, necháme povařit a omáčka zhoustne, maso vložíme zpět

podáváme s rýží a maso ochucujeme bylinkovým máslem (já ho dávám i na rýži)

4 komentáře:

  1. dá se to udělat i bez papiňáku??

    OdpovědětVymazat
  2. no, musí se to vařit hoooodně dlouho, třeba i 2 hodiny - aby to změklo bez papiňáku - a to se pak snadněji připaluje, protože se to musí průběžně podlejvat vodou

    OdpovědětVymazat
  3. mňamky, Ani, tobě jdou roštěnky vždycky úplně úžasně...a to bilinkový máslo:-)...mňam
    a pěknej návod

    OdpovědětVymazat