neděle 17. dubna 2011

tortilly s kuřecím masem

Tortilly nám poměrně chutnají, jenže z kupovaných placek jsem zas tak nadšená nebyla. Řekla jsem si, že nemůže být tak těžké si placky uhňácat doma. Sehnala jsem někde na internetu recept a mohla jsem začít.

recept na těsto je přímo v rohu obrázku

těsto bylo jednoduché, ale vyrobit placky, které by měli trochu tvar a těsto se mi nerozpadalo v rukou, bylo náročné a netuším, jak na to... možná vyválet? jak to v mexiku asi dělají?
 Jinak placky se normálně smaží na pánvi. Nemusí se vůbec mastit, protože v těstu je sádlo. Potom jsem si připravila kuřecí směs: kousky kuřecích prs osmažené na pánvi s cibulkou a paprikou.

kuřecí se dá ochutit dle libosti a "co dům dá"

příloha
všechno dáme na placku a zabalíme - lépe toho dát míň, jinak to leze ven
rychle vyfotit, dokud to není snědené
Pravý mexičan nesmí zapomenout něco pálivého - dává se k tomu SALSA. Je to taková omáčka ze zeliny a důležitá na tom je pálivá paprika. Já bez toho žít dokážu, ale pro chlapy je to výzva.

2 komentáře:

  1. týýýjo, vypadá to dost chutně... jsem teď )plně zmatená, protože tady je tortilla uplně něco jinýho... :D (ty se holka dobře vdáš) ;))) :D :D

    OdpovědětVymazat